Trouwlocaties en Feestlocaties

Voor je bruiloft wil je op zoek naar de perfecte trouwlocatie die helemaal bij jullie stijl past. Je hebt al jaren het perfecte plaatje in je hoofd en hebt een heel wensenlijstje waar de locatie voor je bruiloft aan moet voldoen. Waar moet je beginnen met zoeken van de trouw- en feestlocatie en wat zijn de belangrijkste punten om in het achterhoofd te houden?

Als je op zoek gaat naar een geschikte locatie zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en dat maakt het vinden van een trouwlocatie net even ingewikkelder. Het eerste waar je mee begint is op een rijtje te zetten waar je trouwlocatie specifiek aan moet voldoen en je stelt jezelf de volgende vragen:

  • Wat is het budget?
  • Wat is de ligging?
  • Willen jullie trouwen op het strand? Of is juist een kasteel de uitgelezen plek voor jullie bruiloft. Denk er over na waar je wilt trouwen.
  • Hoeveel gasten nodig ik uit?
  • Welke sfeer moet de trouwlocatie uitstralen?
  • Wil ik een aparte trouwlocatie en feestlocatie of een locatie in één?
  • Wil ik overnachten op de locatie?

Waar ga je je trouwlocatie zoeken?

Misschien heb je al een idee van het gebied of de stad waar je wilt trouwen, dan kun je in deze omgeving op zoek gaan naar een trouwlocatie. Oriënteer eerst online en bekijk alle foto’s, maar houd er rekening mee dat op een foto een locatie er ook heel anders uit kan zien. Dus een belangrijke stap in het proces is om de feestlocaties te bezoeken.

De toegankelijkheid van de locatie is voor veel bruidsparen ook belangrijk. Ligt alles bij elkaar in de buurt? Is het toegangelijk voor rolstoelen? Is het voor kinderen mogelijk om buiten te spelen? Allemaal stuk voor stuk goede punten om rekening mee te houden. Probeer dit soort dingen ook te onthouden en op jullie trouwkaarten te zetten.

Dan is het ook belangrijk om naar trouwlocaties te zoeken die binnen jullie budget passen en de soorten locaties die jullie al kunnen afstrepen. Want de locaties om te trouwen zijn oneindig: landgoed, hotel, club, partycentrum, kerk en musea: unieke plekken om te trouwen. Vraag bij de trouwlocaties die je hebt uitgekozen ook offertes op ter vergelijking en dat kan al een eyeopener zijn in de zoektocht naar jullie droomlocatie.