Trouwkaarten

De trouwkaart zet de toon voor jullie huwelijk. Zodra de huwelijksuitnodiging bij je gasten op de deurmat valt, moeten ze al meteen de kriebels krijgen voor jullie trouwdag. Bij het zoeken van de trouwkaarten komen er natuurlijk ook veel vragen naar boven. Gaan we een save the date kaart versturen? Welk thema willen we voor de trouwkaart? Welke tekst zetten we in de trouwkaart? Wanneer moet ik de trouwkaart versturen?

Je kunt ervoor kiezen om eerste save the date kaarten te versturen, zodat de gasten in ieder geval de trouwdatum alvast kunnen noteren in hun agenda. Zo heb je nog even de tijd om jullie trouwkaart tot in de puntjes in orde te maken.

Ongeveer vier maanden voor de bruiloft kun je de trouwkaart gaan uitzoeken of zelfs laten ontwerpen. Houd wel rekening met het maken van de proef, eventuele aanpassingen door te voeren en de tijd dat het kost om de definitieve bruiloftsuitnodiging in handen te hebben. Uiterlijk drie maanden voor de trouwdag kun je de trouwkaarten gaan bestellen en ze te versturen. Handig is om wat extra trouwkaarten te bestellen, mocht er iets gebeuren.

Tekst voor op jullie trouwkaarten

De tekst op de trouwkaart moet alle informatie bevatten die de gasten nodig hebben, zoals:

  • Namen van het bruidspaar
  • Trouwdatum
  • Tijdstippen
  • Adres en routebeschrijving van de trouwlocatie
  • Naam en contactgegevens van de ceremoniemeester
  • Cadeautips en dresscode kun je op je trouwkaart zetten, maar dit is niet verplicht.

Heb je daggasten en avondgasten? Houd dan rekening met andere informatie op de kaarten of regel een extra inlegvel die je bij de trouwkaarten verstuurd. Om zeker te weten wie er allemaal op je bruiloft komt is het verstandig om een RSVP aan de huwelijksuitnodiging toe te voegen. Hiermee vraag je de gasten om aan jou te laten weten of ze aanwezig of afwezig zullen zijn op jullie trouwdag.