Trouwjurken

Voor de grote dag wil je natuurlijk op zoek naar de trouwjurk van je dromen! Maar jouw droomjurk vind je niet zomaar en is niet zo makkelijk geshopt. De zoektocht naar de bruidsjurk is natuurlijk geweldig! Samen met je moeder, zusjes en bruidsmeisjes op pad naar verschillende bruidsmodewinkels en de mooiste trouwjurken passen die je maar kunt vinden. Wat zijn de belangrijkste punten in de zoektocht naar je bruidsjurk die je in je achterhoofd moet houden?

De eerste stap in de zoektocht naar de geschikte bruidsjapon voor jou is om te oriënteren naar wat je wel en niet mooi vind. Ga het internet op, bezoek trouwblogs, kijk op Pinterest en blader eens door een tijdschrift. Ga op zoek naar jouw droomstijl en kijk eens naar de collecties van trouwjurk merken. Hierbij is het budget wat je wilt uitgeven aan je bruidsjapon ook van belang.

Stijl van je bruidsjurk

Heb je een stijl voor ogen? Begin dan op tijd met je speurtocht en wacht niet te lang. Rond 11-9 maanden voor je bruiloft is de geschikte tijd om te beginnen met het bezoeken van bruidsmodewinkels en trouwjurken te passen. Maak dus op tijd een afspraak. Want je bruidsjurk vind je vaak niet in één keer. Je moet rekening houden met je eigen figuur, de pasvorm van de bruidsjurk, het seizoen waar je in trouwt, de bijpassende accessoires en de verschillende soorten stoffen van de trouwjurken. Belangrijk hierbij is om je ook niet blind te staren op één trouwjurk, maar een open visie te houden en advies van anderen te vragen. Heb je jouw droomjurk gevonden? Dan is het 8-6 maanden voor de trouwdag de tijd om je trouwjurk te bestellen. Als er aanpassingen aan de jurk moeten gedaan worden, is het handig om op tijd in overleg te gaan met het personeel van de bruidsmodewinkel.

Thema van je bruiloft/ trouwjurk

Wil je iets doen met bloemen, felle kleuren of andere elementen? Laat dit dan ook terugkeren in je japon, maar ook in je boeket, taart en kaarten Het allerbelangrijkste? Geniet van de zoektocht naar je trouwjurk!