Bruidstaarten

Wat betreft je bruidstaart zijn er vele mogelijkheden voor je bruiloft. Uiteraard kun je gaan voor die overheerlijke bruidstaart van 5 verdiepingen hoog of een simpele naked wedding cake te serveren. Of ga je liever voor een leuk alternatief zoals cupcakes, macarons of cakepops?

Naast de zoektocht naar je trouwjurk is het uitzoeken en proeven van de bruidstaart een van de leuke onderdelen van het plannen van de bruiloft. Als je in je hoofd hebt welke soort bruidstaart het gaat worden, ga je op zoek naar een bakker of patissier die deze bruidstaart voor je gaat ontwerpen. Volgens de traditie heeft de bruidstaart drie lagen, maar je kunt hier ook je eigen sausje aan geven. Kijk naar de laatste trends of je daar nog leuke inspiratie vind en ga met deze ideeën naar de ontwerper.

Smaken van de bruidstaart

Je maakt natuurlijk ook een afspraak voor de proefsessie, de smaak van de bruidstaart is ook zeker belangrijk en je wilt de perfecte smaak vinden. Vaak heeft een bruidstaart twee smaken. De ene laag bestaat uit een jam, pasta of vruchtenvulling. De tweede laag is een crème, room of ganache. Vanille is de smaak die het meest voorkomt, dit wordt gecombineerd met frambozen, kersen, cacao of witte chocolade.

Denk er ook zeker aan om je bruidstaart op tijd te bestellen. Er gaat voor de cake shops ook zeker tijd in zitten om aan de bruidstaart te werken. Het ontwerp, de facturatie, de afstemming en alle benodigdheden regelen. Zeker in het trouwseizoen zijn patissiers al vrij snel volgeboekt. Neem van te voren contact met ze op of ze nog beschikbaar zijn om jullie bruidstaart te maken. Denk ook aan het matchen van je taart bij bijvoorbeeld je bruidsboeket of zelfs je trouwjurk!

Iedere bruidstaart is uniek en alle bruidsparen hebben een eigen visie op de taart. Hier komen dan ook verschillende kosten bij kijken en kun je geen enkele bruidstaart met elkaar vergelijken. Om een indicatie te geven, gemiddeld kost een bruidstaart tussen de € 100,- en € 500,-.

Jullie bruidstaart moet op de trouwlocatie afgeleverd worden, geef dit ook door aan de patisier!