Bruidsboeket

Het bruidsboeket is een belangrijk accessoire voor de bruid. Voor je bruiloft wil je natuurlijk de mooiste bloemen in je bruidsboeket hebben. Je kunt hem na je bruiloft bewaren of je gooit hem volledig volgens de traditie over je schouder aan het einde van de avond. Daarnaast moet een bruidsboeket passen bij zowel je trouwjurk en je figuur. Genoeg om over na te denken dus.

In welk seizoen ga je trouwen? Want dan is het belangrijk om je bloemen daarop op af te stemmen. Bepaalde bloemen zijn maar in een aantal seizoenen verkrijgbaar, je kun het mooiste bruidsboeket voor ogen hebben, maar de bloemen moeten wel beschikbaar zijn. Daarnaast is het ook leuk om je verdiepen in de trends van het jaar en de trends per seizoen om inspiratie op te doen. Populaire bloemen die vaak gebruikt worden in het bruidsboeket zijn: roos, tulp, aronskelk, lelietje-van-dalen, hortensia, pioenroos, ranonkel, stephanotis, lathyrus, gardenia.

Heb je bepaalde themakleuren die terugkomen in je bruiloft? Dan is het zeker leuk om deze kleuren ook in je bruidsboeket te verwerken. Van kleurrijk tot één kleur, je kunt het bruidsboeket zo persoonlijk maken als je wilt. Houd wel rekening emt de kleur van je trouwjurk, je wilt niet dat het vloekt. Dan kun je zelfs nog accessoires zoals veren, broches en kralen toevoegen aan je bruidsboeket als deze items ook terugkomen in de decoratie van de bruiloft. Heb je bepaalde elementen in je trouwjurk? Laat deze dan ook terugkomen in je boeket!

Soorten bruidsboeketten

De soorten bruidsboeket en jouw figuur hebben ook nog een samenhang: ze moeten namelijk wel bij elkaar passen. De vorm van het bruidsboeket kan veel doen voor jouw figuur, er is een passend boeket voor ieder figuur en passend bij de trouwjurk die je aan hebt. De soorten bruidsboeketten die er zijn:

  • De biedermeier
  • Druppelvormig boeket
  • De waterval
  • De halvemaan
  • Composiet bruidsboeket
  • Lineair bruidsboeket

De bindtechnieken die je nog kunt overwegen voor je bruidsboeket zijn: handgebonden, draadgebonden en bridy.